Om Svømmegruppa

Generelt

Rena IL svømming er tilknyttet Norges Svømmeforbund og driver alle kurs i henhold til retningslinjer for Norges Svømmeskole. Pr. 2022  har vi et stort spekteret av svømmekurs, og har rundt 200 medlemmer. Vi har imidlertid ikke babysvømming og heller ikke kurs for voksne som vil lære bedre teknikk. Noen av våre instruktører har spesiell utdanning i forhold til undervisning av funksjonshemmede.

Følg oss gjerne på Facebook - Rena IL Svømming https://www.facebook.com/Rena-IL-Svømming-1177711872241076

 

Svømmekurs

Våre kurs starter i januar og i september og går over 12-14 uker, avhengig av skoleferier og helligdager. Påmelding til kurs gjøres via www.tryggivann.no. Der finner du også detaljer om hvert enkelt kurs.

Babysvømming: Gjennomføres ikke vinteren 2022

Begynnernivå: Vann/hval, Skilpadde, Pingvin og Selungen. Disse kursene legger opp til en progresjon der barnet lærer å ha hode under vann, dykke, flyte, gli og benytte seg av vannet for fremdrift. Etter endt selungenkurs er barnet svømmedyktig (dvs kan svømme ca 25 m med uferdig teknikk).

Nedre aldersgrense for å starte på Vann/hval er fylte 4 år innen semesteret. Dvs for oppstart i januar: fylt 4 år inne 31. juli. For oppstart i september: fylt 4 år innen 31. desember. (Det gjøres unntak for barn av foreldre som stiller opp som instruktør)

Videregående nivå: Sel, Sjøløve, Delfin og Hai. På disse kursene utvikles svømmeteknikk. Det vektlegges først crawl og ryggsvømming, deretter brystsvømming og til slutt butterfly. I tillegg læres enkel livredning, stup og vendinger. Dette legger grunnlag for eventuell konkurransesvømming (fra 12 år).

Rekrutt: Svømmetrening for de som har fullført Hai, eller blir vurdert som gode nok svømmere. Trening to ganger i uka.

Voksenkurs: På forespørsle kan vi sette opp kurs for voksne som vil lære seg å svømme. Ta kontakt dersom dette er aktuelt.

Påmelding

Timeplan varierer fra år til år. Vi henviser derfor til www.tryggivann.no for påmelding og mer detaljert info om kursene.

 

Styret Rena IL svømming pr januar 2022

Leder:                                   Ola R. Tømmerås Tuvmarken tlf 412 01 155
Svømmeskoleansvarlig        Ella Grøndalen tlf. 48248249
Sekretær/arrangement        Ikke besatt 
Kasserer                            Linda J Sveen

Vara                                   Ikke besatt 
Instruktør rep                     Merethe Lien  

 

Eidsiva
Birken Logo
Rena Alpin & Skisenter
COC rena

Grasrotandelen

Postboks 27
2451 Rena

Telefon: 975 30 845
Epost: postmaster(@)renail.no